slægtens historie

Seneste ændring: 9. AUGUST 2018

slægtsforskning

Med opslag i kirkebøger og folketællinger har jeg sporet slægten mange generationer tilbage i tiden – til 1700-tallet eller endnu tidligere.

I første omgang er Dinnesen-anerne på både farfar Johannes M. Dinnesen og farmor Mathea Jensens side kortlagt i detaljer. Begge slægter har rødder i Ribe amt. Baggrunden for Dinnesen-navnet er sporet tilbage til Dines Michelsen i 1650'erne i Nørre Vejrup.

Der er henvisninger til de enkelte krøniker og andet baggrundsmateriale – herunder malerier af Johannes og Jørgen Dinnesen og erindringer, romaner og andet skrevet af Jørgen Dinnesen og Lars Dynnesen – på siden Dinnesen galleriet. 

I anden omgang er også anerne på mormor Dorthea Andersens og morfar Niels Møller Jensens side kortlagt i detaljer. Dortheas slægt har rødder i Erritsø ved Fredericia – Niels Møllers slægt stammer fra Han Herred nord for Limfjorden. Der er henvisninger til de enkelte krøniker og andet baggrundsmateriale på siden Andersen & Jensen.

Efter således at have kortlagt min egen slægt har jeg i 2010 og 2011 også kigget på Solveigs slægt. Resultaterne er skrevet sammen i fire krøniker om baggrundene for dels farfar Hjalmar og farmor Anna Elisabeth, dels mormor Petra og morfar Niels Frederik. Der er links til disse krøniker fra forsiden Skytte og Larsen.