Kuffert til Kolding 

 

Når vi besøger koldingerne, tager vi altid regionaltoget fra Aarhus. Toget kører til Esbjerg og fører os dermed direkte til Kolding, uden vi skal skifte. Turen tager halvanden time i et komfortabelt IC4-tog.

 

 

Vi ankommer fredag kl. 16:26 og bliver hentet på banegården. Da vi stiger ud af bilen i Dalby, siger jeg, ‘Vi har et problem. Vi har glemt rullekufferten i toget’. Hvad gør vi nu? Tasken indeholder tøj, toiletsager og vores medicin. Melder vi den som hittegods, kan der gå uger, før vi ser den.

 

Vi har taget toget tusindvis af gange og har aldrig før glemt en kuffert.

 

Tobias foreslår, at han og jeg kører til Esbjerg. Måske kan vi få fat i tasken, inden nogen finder den. I bilen regner vi os frem til, at vi vil være i Esbjerg cirka 15 minutter senere end toget, og måske 3-4 minutter før toget kører retur mod Aarhus.

 

I telefonen får jeg fat i en flink medarbejder hos DSB-kundeservice. Hun undersøger situationen og fortæller, at der kun er én DSB-ansat i det pågældende tog. Det er lokomotivføreren, og han må ikke forstyrres. Når toget ankommer til Esbjerg, er det hans opgave at gå igennem toget og indsamle ting, der er glemt.

 

Vi er nødt til at finde en allieret, som kan hente kufferten inde i toget, inden lokomotivføreren finder den. Vi tænker, at en ansat ved 7-Eleven på Esbjerg Station måske kan hjælpe. Men 7-Eleven på stationen har ikke noget selvstændigt telefonnummer, kun nummeret til DSB-kundeservice, og her er omstillingen lukket kl. 16.

 

Vi kigger på Google Maps, om der er andre butikker eller andet i nærheden af stationen, som eventuelt kan hjælpe, men alt er lukket, undtagen pølsevognen lige over for stationen.

 

Indehaveren Hung tager straks telefonen, og jeg forklarer, at vi har glemt en rullekuffert i et tog fra Aarhus, der ankommer til Esbjerg kl. 17:18, om 1 minut. Vi er på vej til Esbjerg i bil, men er først på stationen om 20 minutter. Kufferten er vigtig, fordi den blandt andet indeholder livsvigtig medicin. ‘Ok’, siger Hung. ‘Jeg går der over nu’. ‘Tasken er i vogn 14 ved sæderne 284 og 287' siger jeg i telefonen. 'Det er den forreste vogn.’

 

Hung gør sit bedste, men finder desværre ikke kufferten, fortæller han i telefonen. Da vi ankommer til stationen, er der 1 minut, til toget afgår mod Aarhus. Tobias løber om på perronen, men kommer lige nøjagtigt for sent. Døren er låst, og nu starter toget.

 

Vi havde sat vores lid til pølsemanden Hung, men desværre, han har ikke fundet kufferten. Vi taler mulighederne igennem. Der var mange med toget til Esbjerg, og det er usandsynligt, at nogen undervejs har taget tasken. Alle går ud fra, at al synlig bagage tilhører en, der er med toget. Der er ingen, der vil stjæle en taske.

 

Hung har talt med lokomotivføreren, som har hjulpet med at lede, så han har altså ikke fjernet kufferten. Jeg kommer i tanker om, at jeg ikke fik fortalt Hung, at kufferten står på gulvet mellem to rækker sæder, hvor ryglænene vender mod hinanden. Måske har vores to hjælpsomme allierede kun kigget i bagagenettet over sæderne?

 

 

Vi konkluderer, at det er det mest sandsynlige. Kufferten står stadig på gulvet i vogn 14 ved sæderne 284 og 287, og nu må vi prøve at få fat på den, når toget gør holdt i Kolding. Men hvordan? I bilen kan vi ikke nå til Kolding før toget, så vi har igen brug for en allieret. Toget holder i Kolding fra kl. 18:29 til 18:31, og Sif tager bilen og kører ned på stationen i god tid, mens Farmor bliver i huset sammen med ungerne.

 

I bilen ser vi for os, at Sif kommer ind i vogn 14, finder de rigtige pladser og tager kufferten med ud på perronen. Men det er den forkerte taske...

 

Hjemme i Dalby når Farmor og Sif at joke med, at hvad nu hvis toget sætter i gang, inden Sif er kommet ud med kufferten…?

 

Skulle det ske, må hun tage med til næste station, Taulov. Så kan vi hente hende der.

 

Spændingen stiger, og uret viser 18:29. To minutter senere ringer Sif til os i bilen og siger, ‘Kan I høre det? Det er lyden af en rullekuffert på Kolding Banegård’. Hun har fundet kufferten. Fantastisk.

 

Inde i stillezonen i regionaltoget til Aarhus sidder 10-12 personer. ‘Så I det?’, siger en ung fyr på plads 284. ‘Der kom en kvinde styrtende ind fra perronen, tog en kuffert bag ved mit sæde, og løb ud af toget igen med kufferten’. ‘Hvad har hun gang i?’

 

2.10.2023