Tilfældets mystik

 

Om farmor Matheas og farfar Johannes' slægter i Ribe amt

Dette efterskrift til Dinnesens krønike er første gang publiceret i januar 2007. Senere tilføjelser er fra april 2007 og januar til april 2008 og juni 2009. Seneste revision – i nyt layout og med enkelte tilføjelser – er fra januar 2011.

 

Med denne historie vender jeg tilbage til Dinnesens krønike skrevet i efteråret 2005. Dels er der i mellemtiden dukket nye oplysninger op, dels var jeg dengang så optaget af at spore baggrundene for slægtsnavnet Dinnesen, at jeg udelukkende fokuserede på rødderne for slægten i lige fædrene linje. Jeg forsømte med andre ord kvinderne i familien – farfar Johannes’ hustru Mathea, oldefar Jørgens hustru Laura, tip-oldefar Lars’ hustru Dorthea, tiptip-oldefar Dynnes’ hustru Johanne – men det rådes der nu bod på med dette efterskrift.
 
  
Til venstre farmor Mathea Kristine Jensen som 18-årig i 1908 og til højre farfar Johannes Marinus Dinnesen som cirka 22-årig omkring 1912. Mathea og Johannes bliver kærester i 1914 – og gift den 25. april 1915.
 
Krøniken ”Tilfældets mystik” er blevet udvidet kraftigt siden den første udgave i januar 2007 – og af praktiske grunde er det i marts 2008 blevet nødvendigt at opdele teksten i to sektioner.
 
Den første sektion omhandler farmor Matheas slægt i Ribe Amt. Klik på link’et for at gå til dette afsnit.
 
Den anden sektion omhandler farfar Johannes’ slægt i Ribe Amt. Klik på link’et for at gå til dette afsnit.