Teitur

 

Vi havde billetter til at se den færøske sanger og musiker Teitur i Musikhuset i aften den 16. april, men Musikhuset er pt. lukket, og alting er udsat, Teitur til den 3. september.

 

 


Jeg blev opmærksom på Teitur, da han sidste år var med i TV2’s fremragende programserie, Toppen af Poppen. Toppen af Poppen er simpelthen tidens bedste tv-program, når det gælder rytmisk musik.


I udsendelsen, hvor Medina var hovedpersonen, havde Teitur inviteret kollegerne udenfor i klitterne ved Vesterhavet, og det var her, han gav sit nummer, en fortolkning af Medinas ’For altid’.


Teitur optrådte solo med violin og sit særlige kompakte computersystem, som han kan få til at swinge som et helt orkester. Han spiller et par figurer på violinen, optager lyden - og gør det samme med lidt baggrundsvokal.

 

Så afspiller han de netop optagne stykker og lægger sin egen vokal sammen med keyboard, trommer og andre lyde fra computeren ovenpå.


Det lyder helt fantastisk, og Teiturs fortolkning af Medinas sang var så smuk og overvældende, at der ikke var et øje tørt. Der er et link til versionen af Medinas sang nedenfor.
https://www.youtube.com/watch?v=azbeod1LgUc


Da jeg et par dage senere så, at Teitur kom på plakaten i Musikhuset, købte jeg straks to billetter - selv om jeg reelt intet kendte til hans musik ud over, hvad jeg havde set i Toppen af Poppen.


Siden har jeg hørt meget mere og er ikke mindst vild med nogle helt nye sange, som Teitur har udgivet inden for de seneste uger, herunder ‘Holiday Inn’ og ‘Clara’. Se link til Clara nedenfor.

 


Ligesom mange andre kunstnere holder Teitur på grund af corona-situationen pause fra turnelivet - og i morgen fredag den 17. april markerer han de nye sange med en koncert, der bliver sendt LIVE på Facebook og YouTube kl. 21. [Gå ind på Teiturs Facebook-side eller find et link til YouTube-transmissionen i Google].


Koncerten kan varmt anbefales. Det er tredje gang inden for de seneste uger, at Teitur sender live, og hver gang har været en fremragende og glad oplevelse. Han optræder alene med få instrumenter, vokal og sit unikke computeranlæg.


Skru op for lyden. Teitur laver stor og glad musik.


https://www.youtube.com/watch?v=VubIEiM3LeQ

 

"Clara"

I know a girl and her name is Clara
She rides her bike in the modern era, yeah
(Oh, Clara, with the crazy hair-a)
She has a Halloween costume
With a knife and a Swat team, yeah
(Oh, Clara, in the modern era)

"Don't you forget your phone"
Oh, Clara, crazy hair-a
Just a girl in the modern era, yeah

Sometimes the boys and girls they tease her
She only wears the clothes that please her, yeah
(Oh, Clara, with the crazy hair-a)
She don't mess around with girlie colours
She's the ring-leader of all the fellars, yeah
(Oh, Clara)

She's not a tomboy, she's just Clara
Just a girl in a modern era, yea
Some people say she's a boy pretender
She's too young to know her gender, yeah
Oh, Clara, crazy hair-a
Just a girl in the modern era, yeah

(Oh, Clara, with the crazy hair-a)

She wants to be a superhero
Spiderman, she has no fear, oh, yeah
(Oh, Clara, with the crazy hair-a)
She likes Pikachu and Charmander
She's a boss baby and you can't command her, yeah
(Oh, Clara)

No bows in her hair and no mascara
Just girl in the modern era, yeah
Oh Clara, beautiful Clara
Just a girl in the modern era, yeah

   

16.4.2020