Green Mobility  

At køre plantejord hjem til krukkerne med sommerblomster i baghaven er besværligt, når man har valgt ikke at have en bil. Det er ubekvemt at læsse bare en enkelt plastiksæk med 40 liter krukkemuld på en cykel.

 


Men nu har jeg fået en ny mulighed.


Et foretagende, som kalder sig Green Mobility, har rundt omkring i Aarhus-området placeret 100 biler, som kan lejes med en app på mobiltelefonen.


Bilerne er Renault Zoe elbiler med automatgear. Lejen koster 4 kr. pr. minut, så bilerne er bedst egnede til kortere afmålte ture. Appen viser, hvor man finder den nærmeste bil, og efter turen kan bilen efterlades alle steder, hvor parkering er tilladt.


I dag lavede vi en målrettet aktion. Jeg havde set i appen, at der holdt en bil 200 meter fra det supermarked, hvor vi ville købe plantejord og et sæt relativt tunge keramik-krukker i tre størrelser. Jeg gik ind i butikken og købte varerne og desuden en 20 krone mønt til en indkøbsvogn.


Udenfor butikken fyldte jeg indkøbsvognen med krukkesættet, 4 sække plantejord og 3 spanske margueritter i forskellige farver og stillede vognen i hjørnet af parkeringspladsen foran supermarkedet.


Så hentede jeg bilen.

 

Man låser bilen op med et klik i appen og derefter et swipe til at starte turen. Jeg var hurtigt tilbage ved supermarkedet, og efter at have løftet varerne ind i bagagerummet, kørte vi hjem til hjemmeadressen og afsluttede turen efter 15 minutter.


Lejen af bilen kostede dermed 60 kroner.


Her i Højbjerg, hvor jeg bor, er der altid mindst en bil til rådighed inden for 7-800 meter.

 

 

   

8.4.2020