Håndsprit er udsolgt  

Siden epidemien for alvor spidsede til, har jeg tænkt, vi bør skaffe noget håndsprit. Men det er lettere sagt end gjort, for håndsprit er udsolgt allevegne – både hos apoteker og supermarkeder og i onlineforretninger på nettet.

 


Da jeg googlede efter håndsprit, fandt jeg i mandags et foretagende i Greve, som hævdede at have masser på lager. En sprayflaske med 200 ml danskproduceret håndsprit kostede 99 kroner. Det er ikke billigt, men jeg købte alligevel en flaske.


I dag torsdag fik jeg en besked fra PostNord, at de ville komme med en pakke i løbet af dagen. Pakkeposten kom klokken 10, men rystede beklagende på hovedet. ’Jeg vil foreslå, du nægter modtagelse af pakken’, sagde han. ’Den er tom’.


Flasken med håndsprit var sendt i en foret kuvert, men der var hul i kuverten og spritten forsvundet.
Det kan være sket ved et uheld, men det er desværre nok mere sandsynligt, at nogen har brudt hul i pakken og stjålet flasken med håndsprit.


Når der er mennesker, som kan finde på at stjæle fra hospitalerne, kan de nok også finde på at stjæle fra posten. Sådan er det måske. Men det er svært at forstå.


Jeg sendte en mail til netkiosken og fortalte, hvorfor jeg har nægtet modtagelse af forsendelsen. Samtidig kunne jeg se på deres hjemmeside, at prisen på flasken med håndsprit er steget fra 99 til 129 kroner siden mandag, og at varen lige nu er udsolgt.

 

Kiosken svarede, at de var opmærksomme på problemet. ’Vi løb tør for kasser’, fortalte de i mailen, ’så vi sendte 2 dage med boblekuverter’.
 
’Jeg kan sende en ny i en kasse. Vil det være ok med dig?’ Det er det selvfølgelig. Det er god service, og jeg svarer ’På forhånd tak’.
 

 
Søndag får jeg en ny besked fra butikken. De har modtaget returkuverten, og en flaske håndsprit er pakket til mig og bliver afsendt i dag sammen med weekendens ordrer.
 
Jeg har modtaget pakken i dag tirsdag. Flasken er emballeret i en kasse, og denne gang er pakken ubrudt.
 
Den langvarige mangel på håndsprit ser nu ud til at blive løst. Flere virksomheder stiller om til produktion af sprit, herunder juicefabrikken Seimei på Lolland, Nyborg Destilleri (som normalt laver whisky og gin) og mikrodestilleriet GetSpirits i Roskilde, der producerer rom.
 
Nyborg Destilleri regner med at kunne producere op til 2.000 liter 90 pct. alkohol om dagen med råvarer doneret af blandt andre Carlsberg. Alkoholen transporteres efterfølgende af Carlsberg videre til virksomheden Gundal i Billund, som fremstiller den færdige håndsprit. I ingen af de nævnte led bliver der tale om fortjeneste.
 
Det er da noget.

   

19.3.2020