Sollentuna i januar  

 

Vi har passet vores tre børnebørn i Sollentuna i weekenden, mens deres forældre var ude af byen sammen et par dage.


Der var gang i mange aktiviteter med ture i den nærliggende skov, yatzy-spil, læse bøger, tegn & mal, hjælpe farfar med at lave frikadeller, hjælpe farmor med at lave pandekager til morgenmad, se et eller andet spændende i fjernsynet – og i øvrigt alt muligt andet.


I den smukke skov Törnskogen tæt ved søen Norrviken findes et klassisk svensk bondehus, et såkaldt torp, som kan bruges til aktiviteter af private eller institutioner.

 

 

Vaxmora torp har ligget på dette sted siden 1600-årene, og stedet vedligeholdes i dag af en støtteforening, som hvert år til høst arrangerer Torpets Dag med forskellige aktiviteter, navnlig for børnefamilier.


På vejen til Torpet er der legepladser, og på en af dem lavede mindstemanden Sten og jeg en lille video, som vi blev enige om kunne repræsentere både de to søstre og deres lillebror.


Sten er snart 2½ og har været ret fåmælt indtil for nylig. Han har i mellemtiden opbygget et stort ordforråd, og nu taler han nærmest hele tiden. Hans sprog er selvfølgelig svensk, men han forstår sagtens dansk, så vi har nemt ved at snakke sammen.

 


Stockholm-området har det samme vejr som i Danmark – en usædvanligt mild vinter uden frost eller sne.

 

28.1.2020