Letbanen kører ikke  

 

Forleden havde vi vores barnebarn Edith, som er 10 år, på efterårsferie fra mandag til fredag. Vi havde gang i forskellige aktiviteter med blandt andet biograftur og masser af kortspil og yatzy.


Onsdag ville vi besøge Kattegatcentret i Grenå. Jeg overvejede at leje en bil, men tænkte, det kunne være sjovere at køre ud på Djursland med Letbanen. Ruten til Grenå er den, der åbnede senest for kun et halvt år siden, og en tur med Letbanen er faktisk meget behagelig.


Vi tog iPad’en med, så vi kunne få et spil yatzy undervejs.


Da vi kom ind til banegården, var Letbanen til både Odder og Grenå aflyst. Jeg tjekkede trafikinfo på midttrafik.dk og fik den besked, at ’Letbanen kører ikke i dag på grund af problemer med frost i køreledningerne’.


Det er løgn, tænkte jeg. Det kan da umuligt komme bag på nogen, at der somme tider er nattefrost i Danmark. Men jo. Det er sådan, det er. På nettet kunne jeg læse, at Letbanen har bestilt et aggregat, der vil løse frostproblemerne, og at det forventes at blive leveret til januar.


Til Lokalavisen Aarhus udtalte Letbanens direktør Michael Borre følgende: ’Det her er ikke noget, der har været med i det oprindelige projekt. I det oprindelige projekt har man ikke tænkt over ismateriel, og man har heller ikke budgetteret med kørsler om natten. Man har ikke tænkt over vinteren. Hvorfor det ikke har været en del af det oprindelige projekt, ved jeg ikke.’


Det er rystende. Nok kan man i et stort projekt som Letbanen aldrig forudse alt, der kan gå galt – men det er svært at overse, at der hvert år kommer en vinter. ’Man har ikke tænkt over vinteren’, siger direktøren.

 


Et par dage efter så jeg ovenstående tegning i Politiken. ’Sporvejene før og nu’, er overskriften. ’Aarhus 1919 Extra Kørsel paa Grund af streng Frost & Sne’. ’Aarhus 2019 Ingen kørsel pga. let nattefrost’. Tegneren er Claus Nørregaard.

 

4.11.2019