Tysk road movie  

 

"Ja, hvem der bare var tyve år", siger en kvinde, da vi går ud af biografsalen, mens musikken stadig spiller filmens temasang, der starter med linjen "Every time I look at you". "Det var godt nok en dejlig film".


Filmen er "303 Camper", som jeg har set sammen med en flok pensionister ved et seniorbio-arrangement i biografen Øst for Paradis. Der er kaffe og rundstykker fra kl. 9:30, og filmen starter kl. 10:15.


Jeg tror, kvindens bemærkninger ovenfor meget præcist fanger den følelse, mange af os har, da filmen slutter. Vi kan godt huske, at det var fedt at være ung.


Everytime I look at you
You slowly drift away
Your eyes are shut and still you seem to see
The inner me
("Magnet Balls")

 

Filmen er en tysk road movie, som handler om en ung 24-årig kvinde, Jule, som får konstateret, at hun er gravid, og derfor beslutter at opsøge sin kæreste, der er på studieophold i Portugal. Jule har en gammel campingbus af mærket Mercedes 303 og begiver sig afsted fra Berlin på landevejen ned gennem Europa.


På en rasteplads spørger en blaffer, om han kan køre med til Köln. Han har egentlig aftalt kørelejlighed, men ham, han skulle køre med, er udeblevet. Derfor har han brug for et lift, og Jule siger, det er okay. Han må gerne køre med.

 

Den unge mand, som hedder Jan, er 24 ligesom Jule. Han er på vej til Spanien for at mødes med sin biologiske far, som han aldrig har set.

 


Det er udgangspunktet. To unge mennesker begiver sig afsted på landevejen sammen ned gennem Europa, og inden længe kører snakken om alt mellem himmel og jord, ikke mindst kærligheden og den slags.


Uden at røbe for meget kan det afsløres, at Jan ikke står af i Köln, men ender med at køre med hele vejen til Portugal. Ellers havde der jo ikke været nogen film.


"303 Camper" er en varm, smuk og snakkesalig film, som meget kan anbefales. Instruktøren er Hans Weingartner, som i sin tid var instruktørassistent på Richard Linklaters "Before Sunrise" (1995). Det kan ses. Weingartner er meget inspireret af Linklater.


"303 Camper" er fremragende og fuldt på niveau med både "Before Sunrise" og de to følgende film i Linklaters trilogi.

    

4.9.2019