Bildør i synet  

 

Jeg ved ikke, om det var nemesis – eller bare sort uheld.


Dagen efter, jeg lavede et opslag her på siden om med nød og næppe at undgå et styrt på min racercykel, ryger jeg over styret på min mountainbike.


Jeg har et ærinde inde i Aarhus og er på vej hjemad på en ubefærdet parallelgade til Stadion Allé, F. Vestergaards Gade.


En mand i en hvid kassevogn, som holder i højre side af vejen, smækker bildøren op i synet på mig, og jeg har ingen mulighed for at undvige.

 

Jeg flyver over styret, og et øjeblik efter ligger jeg på ryggen på asfalten et par meter foran min cykel og mærker efter, om noget er brækket.

 

 

Manden hjælper mig på benene, mens jeg ømmer mig og skælder ham ud for det, han har gjort. En ung kvinde på cykel stopper for at høre, om hun kan hjælpe.


Jeg tror ikke, der er brækket noget, men jeg har fået en flænge i hånden, og det gør forbandet ondt i venstre side af kroppen. Kvinden trækker min cykel ind på fortovet og får nøglen, så hun kan låse den.
Jeg skal ikke cykle mere i dag.


Jeg finder akut-nummeret hos min læge og får en tid med det samme. Chaufføren af kassebilen kører mig derhen og undskylder tusind gange, hvad han har forårsaget.


’Selvfølgelig var det ikke med vilje’, siger jeg. ’Men hold kæft hvor er det dumt at åbne bildøren uden at se sig for’. Jeg får hans navn og telefonnummer og oplysninger om hans arbejdsgiver, som ejer kassebilen.


Jeg får syet flængen i hånden med tre sting, og lægen mærker efter på min krop, hvor jeg har ondt i venstre side. Jeg får også en stivkrampevaccination. ’Du har trykket ribbenene’, siger han. ’Men der er ikke noget, som er brækket’. ’Du får nogle smerter, men de går væk i løbet af tre-fire uger’.


Bøjede ribben er træls. Det er som at miste sine mavemuskler, og hvis man hoster eller nyser, gør det skide ondt.

 

Da jeg vågner om morgenen efter styrtet, kan jeg mærke, det bliver svært at komme ud af sengen. Jeg kan ikke engang løfte hovedet fra puden.


Nu er der gået 14 dage siden styrtet, og jeg begynder igen at fungere normalt. I går var første gang på cyklen – en tur til Brugsen og tilbage igen.


At få smækket en bildør op i synet er alle cyklisters skræk. Også min.

    

29.8.2019