Picasso og Miro i Sóller  

     

3.7.2019

 

Sommerferierejsen går i år til Mallorca, hvor vi ikke har været før.


Vi starter med to dage i Palma og har derefter lejet en bil i syv dage. Vi skal bo tre dage i Cala Sant Vicenc i nord og fire dage i Puerto de Sóller ved vestkysten, begge steder på hotel ved stranden. Til slut har vi endnu en overnatning i Palma.


Vejrudsigten siger sol og dagtemperaturer omkring 30 grader i hele perioden.


Nu sidder vi på Placa d’en Coll i Palma og venter på syv tapas til deling.

 

4.7.2019

 

Joan Mirós bolig og atelier ligger uden for Palmas centrum og er indrettet som fornemt museum. Miro boede og arbejdede her fra 1959 til sin død som 90-årig i 1983.

 

 

12.7.2019

 

Jernbanestationen i Sóller tiltrækker mange mennesker, fordi den er udgangspunkt for både den gamle sporvogn til Port de Sóller og veterantoget til Palma.


En af stationens kendteste besøgende var maleren Juan Miró, hvis mormor kom fra denne by - og i stationens ankomsthal hænger nogle store fotografier af Miró sammen med vennen Pablo Picasso.


De to mødtes første gang i Paris i 1920, hvor Picasso hjalp Miró med at komme ind i de rigtige kredse, og de to kunstnere holdt kontakten vedlige, til Picasso døde i 1973. Miró arbejdede i mange år på et værk, der var tilegnet Picasso, og han signerede billedet, den dag han hørte, vennen var død.

 


På bånegården i Sóller er fem rum indrettet til udstilling af værker af de nævnte kunstnere. Tre rum viser en række karakteristiske Miró-billeder, og i to rum ses fornem (og sjov) keramik af Picasso. Der er gratis adgang.

 


På et af fotografierne ser Miró lidt indeklemt ud i sit store jakkesæt, mens Picasso med rank ryg stadig har et værdigt udtryk trods stømper i sandalerne.

 

6.7.2019

Cala Sant Vicenc.