Eric Clapton i Royal Albert Hall  

 

Koncerten onsdag aften var en fantastisk oplevelse. Royal Albert Hall er et fornemt spillested med fremragende akustik og et cirkelformet, højloftet rum, hvor alle har god udsigt til scenen. Der er i dag kapacitet til 5.267 tilskuere. Det er jo ganske mange, men på grund af design og indretning af rummet opleves showet næsten som en intimkoncert.


Selve huset, som blev indviet i 1871, er i sig selv en oplevelse og storslået seværdighed.


Vi fik en Eric Clapton med band bestående af seks musikere og to sangerinder i veloplagt storform og desuden en perlerække af mandens kendteste sange fra hele karrieren. Et par af sangene har Clapton selv skrevet, de fleste er coverversioner af bluesklassikere og andre musikalske monumenter, som Clapton har gjort til sine egne. Fra Bob Marleys ‘I Shot the Sheriff’ til for eksempel Robert Johnsons ‘Crossroads’.


Midt i koncerten var der en afdeling med fem akustiske og mere lavmælte numre, hvor de to guitarister og bassisten sidder ned på en stol på scenen. De øvrige instrumenter er elektrisk klaver, orgel og trommer. Alle er dygtige musikere, og Clapton både sang med stor kraft og gav i alle numre suveræne guitarsoloer med sin karakteristiske unikt syngende tone.


Til sidst fik vi en lang og suveræn udgave af klassikeren ‘Layla’ og til allersidst bluesnummeret ‘Before You Accuse Me / Take a Look at Yourself’. Da stod alle op i salen, begejstringen var kolossal, og der var ikke et øje tørt.

 


16.5.2019