Malta i april

1.4.2019

  

Jeg har fået en sviptur til Malta i fødselsdagsgave, og nu er vi på vej. Turen er fra mandag til fredag, og vi har fire overnatninger og tre fulde dage på Malta.

 


Vi skal se så meget, som vi kan nå - og hjemmefra har jeg valgt tre større seværdigheder: Hovedbyen Valletta med ridderordenen Knights of St John’s store katedral, Europas bedst bevarede middelalderby Mdina på et højdedrag midt på øen og stenaldertemplerne Hagar Qim og Mnajdra ved Den Blå Grotte på vestkysten. Templerne er fra cirka år 3500 før vores tidsregning.

 


Der er forår på Malta og højsæson for vilde blomster. Vejrudsigten siger 16-17 grader og sol onsdag og torsdag.

 

3.4.2019

 

 

Humphrey Bogarts detektiv Sam Spade fandt ikke Ridderfalken i sin tid. Heller ikke Peter Lorres Figur Joel Cairo. De ledte nok det forkerte sted.

 

3.4.2019

 

Nationen Malta inkl. naboøen Gozo har cirka samme størrelse som den danske ø Als. Generelt er øen overbebygget. Her er meget by og kun lidt natur.

 

I dag har vi besøgt den gamle middelalderby Mdina. Meget flot. Vi er på Malta uden for turistsæsonen, og normalt er der ingen kø nogen steder, men i Mdina var der sort af mennesker og trængsel alle vegne.


 

Efter en tur rundt i de smalle gader spiste vi frokost på en udendørs cafe øverst på bymuren med flot udsigt over dalen til den ene side og middelalderbyen til den anden. Vejret er fint i dag, og solen skinner.

Malta har et effektivt net af busruter, som dækker hele øen. En billet gælder i to timer og koster 1,50 Euro, uanset hvor man skal hen.


På hjemturen mod Bugibba gjorde vi holdt i Mosta og besøgte byens store kirke med en svimlende kuppel inspireret af Pantheon i Rom. Fra Mosta kører 3-4 busruter direkte til Bugibba