Nyt kørekort

  

Ups, slog det mig forleden. Der er noget med kørekortet, når man fylder 70. Det udløber simpelthen og skal fornys. Fornyelsen koster 130 kroner, og man skal møde op på Borgerservice medbringende et vellignende foto, det gamle kørekort og passende identifikation.


Tidligere havde jeg et af de gammeldags kørekort fremstillet af foldet, lamineret pap, men jeg opdaterede det til creditcard-størrelse for fem år siden og fik dengang taget et pasfoto hos en fotograf. Jeg tog et af de små fotos med i tasken og cyklede over til Borgerservice på Højbjerg Bibliotek.


'Det er jo det samme billede som på dit gamle kørekort', sagde bibliotekaren bag skrivebordet. 'Det kan jeg ikke godkende'.

 

'Men billedet er jo næsten nyt', sagde jeg. 'Nej', sagde manden. 'Der er gået fem år, og det er for lang tid. Men jeg kan tage et nyt billede af dig. Det koster 93 kroner ekstra'. 'Ok', sagde jeg.


Det nye kørekort kom med posten i dag, lørdag den 2. marts. Jeg fik i sin tid kørekort i 1967, da jeg fyldte 18 år. Jeg kan huske, at det dengang var absurd at læse udløbsdatoen for kortet, 02.03.2019. Årstallet så uvirkeligt ud.


I 1967 var 2019 en fjern tid i det næste årtusind og dermed langt langt ude i fremtiden. Det er det ikke længere. Datoen 02.03.2019 er faktisk i dag. Tak til alle for jeres dejlige hilsener.

Det nye kørekort gælder til den 19.2.2034. Det er da noget.

 


2.3.2019