Konoba Skoblar i Zadar

  

Når vi rejser, bruger jeg altid TripAdvisor til at orientere mig om overnatningssteder, restauranter og seværdigheder. På tripadvisor.com er stederne rangeret på grundlag af brugeranmeldelser, og tit får man på den måde nogle gode ledetråde, når man for eksempel har brug for en restaurant.


 

Anmeldelserne på TripAdvisor giver indtryk af at være troværdige. Det ved jeg blandt andet, fordi jeg selv har skrevet over 100 anmeldelser. Jeg skriver gerne, når jeg har haft en usædvanlig og positiv oplevelse eller er stødt på noget, som jeg synes er overset eller underkendt. Jeg skriver aldrig om noget, jeg ikke kunne lide.


Da vi var i Kroatien i juli måned skrev jeg om en restaurant i byen Zadar, Konoba Skoblar. I løbet af de første dage havde jeg opdaget, at restauranter, som bruger det kroatiske ord for spisested, ’konoba’, altid har en masse lokale retter på menuen, at kvaliteten samtidig er i top, og at priserne typisk er lave. Det er en god kombination.


I den charmerende by Zadar er der to konobaer i samme kvarter nær en høj romersk søjle på Petra Zoranica pladsen, og da vi gik forbi om eftermiddagen, var det Konoba Skoblar, der så mest indbydende ud. Jeg bad en af tjenerne om at reservere et bord, men det var unødvendigt, sagde han. ’Uanset hvornår I kommer, skal vi nok finde et bord til jer’.


 

Om aftenen oplevede jeg ved selvsyn, hvordan det var muligt på den måde altid at garantere en plads. Hvis alle bordene var optaget, og der kom flere gæster, hentede tjenerne bare borde og stole inde fra huset og udvidede midlertidigt restaurantens område på den store plads.


Når vi er på rejse og går ud og spiser, bruger vi ofte det trick at dele to retter, den første til forret og den anden til hovedret. Det er ikke fordi, vi er nærige eller noget – to halve retter er for os bare passende. I mange lande er det meget almindeligt at deles, og det er det også i Kroatien.


På Konoba Skoblar bestilte vi som forret en portion muslinger og til hovedret marineret kyllingebryst med grønsager. Muslingerne var fremragende – tilberedt i hvidvin og med ’Dalmatian style’ hvidløg, brødkrummer og masser af persille.


Hovedretten var overraskende. Normalt, når man deler en ret, gør man det også bogstaveligt og flytter ting fra det fælles fad over på sin egen tallerken. Men her havde restauranten gjort det for os. Retten blev serveret på to tallerkener, begge smukt sat op med grønsagerne i en miniature stegepande og kyllingestykket og lidt ekstra grønt arrangeret ved siden.


 

Det så fantastisk indbydende ud og smagte også fremragende. Arrangementet var som helhed langt over forventning, og jeg skrev næste dag en anmeldelse til TripAdvisor med konklusionen, at ’the Konoba Skoblar in downtown Zadar is very highly recommended’.


https://www.tripadvisor.com/ShowUserReviews-g295374-d411230…


21.8.2018