Hærvejen til sommer

  

I dag lykkes det for første gang i år at cykle en lidt længere tur på landevejen. Jeg kørte på min vinterracer til Odder og Hov og tilbage mod Højbjerg via Saksild, Norsminde, Fløjstrup og Moesgaard Museum. I alt 54 km og 435 højdemeter. Vinden var i vest, så der var sidevind både ud og hjem.

 

Til sommer har jeg tænkt mig at gøre Hærvejen på cykel. Cykelruten er cirka 450 km, og jeg regner med at bruge fem dage på turen, inkl. transport med toget fra Aarhus til Padborg på udturen og fra Frederikshavn til Aarhus på hjemturen.

 

Måske er det for uambitiøst kun at regne med 90-100 km om dagen i gennemsnit. Det vil vise sig. Det er ikke meningen at køre ræs eller sætte nye distancerekorder. Der skal være tid til at nyde det hele og gøre holdt, når der er noget, der skal undersøges nærmere. Jeg medbringer selvfølgelig kamera og regner med at tage en masse billeder.

 

Tidspunktet ligger ikke fast, men jeg forestiller mig starten af juni. Herbergerne er åbne i juni, juli og august. De ligger med cirka 20 kilometers mellemrum og drives efter samme principper som herberger på Caminoen i Spanien:
• Der skal ikke reserveres plads
• Overnatning i fællesrum koster 100 kr.
• Der er køkken og badefaciliteter

 

Hærvejen fra Padborg til Viborg og videre op gennem Nordjylland til Hirtshals eller Frederikshavn er en del af pilgrimsruten, der forbinder Trondheim i nord med Santiago og Rom i syd. Vejen fører gennem stille kulturlandskaber og skove i den forholdsvis tyndtbefolkede del af Jylland. Ruten er afmærket, og der findes opdaterede kort, der kan købes eller hentes på hjemmesiden ’haervej.dk’.

 
19.3.2018