Nok af PostNord

 

Jeg har haft gode erfaringer med pakkeforsendelser hos PostNord og har holdt fast ved selskabet, selv om jeg har set kritikken. Jeg har tænkt, at mange brokker sig pr. automatik, blot fordi PostNord er et offentligt foretagende. Men nu har også jeg fået nok.

 

Jeg er tilmeldt en ordning, der hedder Modtagerflex. Den betyder, at PostNord må aflevere en pakke på min adresse, selv om jeg ikke er hjemme. Pakken bliver stillet det sted, jeg har angivet ved tilmeldingen, i mit tilfælde ’I skuret/ værkstedet’.

 

Tirsdag i denne uge kom jeg hjem til en pakke, som PostNord havde sat på trappestenen ved fordøren, ikke i skuret. Pakken var tydeligt beskadiget, faktisk brudt op, og noget af indholdet var fjernet. Vi havde købt 2 stk. 2 kg håndvægte og 2 stk. 3 kg håndvægte hos Harald Nyborg og betalt for at få dem leveret til døren, fordi jeg syntes, de var for tunge at bære i rygsækken.

 

 

Pakken med 2 stk. 2 kg vægte var stadig intakt i den opbrudte papkasse, men pakken til 3 kg vægtene var tømt, se billederne nedenfor. En eller anden havde stjålet to håndvægte fra min pakke. Det er i sig selv absurd, men det der undrede mig mest var, at postbuddet havde afleveret pakken ved min dør, selv om det var tydeligt, at den var brudt op. Det har han ikke kunnet undgå at se.

 

Jeg blev sur og besluttede at ringe til PostNords kundeservice. Men kundeservice var lukket. Klokken var 13:30, og telefontiden i kundeservice er mellem 10 og 13. Så ledte jeg efter en e-mailadresse, men fandt ikke nogen. I PostNords app blev jeg henvist til en chat-service, hvor jeg fik en plads som nr. 288 i køen. Ventetiden blev anslået til 92 minutter. Det rakte min tålmodighed ikke til.

 

Jeg udfyldte på hjemmesiden en online-reklamation, der spurgte til værdien af det, der var bortkommet, men ikke gav mulighed for hverken at beskrive problemet lidt nærmere eller vedlægge dokumentation i form af et foto. Andre firmaer sender en kvitteringsmal med et sagsnummer, når man udfylder sådan en formular, men ikke PostNord.

 

Så ringede jeg til kundeservice hos Harald Nyborg. Her var der ingen ventetid. Jeg beskrev mit problem og spurgte, om jeg skulle kontakte PostNord for at klage. ’Det kan ikke betale sig’, sagde kvinden i røret. ’Jeg sender to ny håndvægte til dig’.

 

Dagen efter modtog jeg et svar i en mail fra PostNords kundeservice.

 

Hej.

 

Tak for din henvendelse.

 

Da denne sag omhandler bortkommet indhold, vil vi henvise til at du med fordel kan kontakte afsender med henblik på, at de reklamere over forsendelsen hos os. Afsender vil have mulighed for at reklamere over forsendelsen hos os, og eventuelt sende nye varer til dig.

 

God dag!

Mvh. Aske Normann Brix

Frontline kundeservice.erhverv(at)postnord.com

 

Jeg tror næppe, at PostNords afvisning holder i byretten. Dels havde de leveret en pakke, der tydeligt var brudt op, dels havde de stillet den et forkert sted.

 

Jeg prøvede nu at ringe til kundeservice inden for åbningstiden fra 10 til 13, men her fik jeg straks den besked, at telefonservice er forbeholdt kunder, der er fritaget for digital post. Hvis det ikke gælder dig, bedes du anvende chatfunktionen i app’en, hvor PostNord sidder klar til at betjene dig indtil kl. 16. Jeg prøvede at åbne chat’en, og nu var jeg nr. 303 i køen.

 

PostNord har altså rejst en høj og tyk mur, som gør det umuligt at få seriøs kontakt til selskabet. Jeg synes, det er rent ud luset.

 

 

12.1.2023