Has Anybody Seen My Love

 

’Girl From The North Country’ er titlen på en musical, der gik på teatret Old Vic i London i sommermånederne i år. Forestillingen var en succes, og efter en pause i et par måneder kommer samme stykke med samme skuespillere nu op på Noël Coward teatret i London. Der er premiere den 29. december.

 
Stykket er skrevet af den irske instruktør og dramatiker Conor McPherson og er baseret på sange af Bob Dylan. Handlingen foregår i Duluth i staten Minnesota i 1930’erne, hvor en familie driver et pensionat, der opsøges af ensomme og fortabte sjæle. Familien er i krise, men pensionatværten Nick Laine tror, han har fundet en udvej.
 

Da jeg først læste om forestillingen og så, den fik rigtigt gode anmeldelser, tænkte jeg, den kunne være interessant at se, hvis man var i nærheden, altså i London. På den anden side var det måske blot noget, der kunne minde om den Bob Dylan teaterkoncert, jeg så på Aarhus Teater for nogle år siden…?
 

Men så stødte jeg en dag på et link til en video af en af sangene fra forestillingen, ’Tight Connection To My Heart (Has Anybody Seen My Love)’. Sangen er fra midt i 1980’erne og er ikke en af Dylans kendteste. Det, der fangede mig, var denne sætning ved siden af linket til videoen: ’This version of ’Has Anybody Seen My Love’ will give you the chills’. Det lød jo lovende.
 

Det viste sig med det samme at være korrekt. Sheila Atims stemme er i eminent grad en fryd for øret, og hendes version af Dylans sang er fuldstændig overvældende smuk. Prøv selv at høre og se her. Hovedtelefoner og en god skærm kan anbefales, minimum størrelse iPad.
https://www.youtube.com/watch?v=0grZUoUhn_k
 

  

Straks jeg så og hørte denne video, var jeg klar over, at vi i ’Girl From The North Country’ befinder os på et andet niveau end den nævnte teaterkoncert, som faktisk var rigtig god. Her er noget, der kan få mig til at rejse til London blot for at se denne forestilling. Jeg nåede det ikke i første omgang, men nu har jeg købt to billetter til Noël Coward teatret i februar 2018.
 

Well, I had to move fast
And I couldn’t with you around my neck
I said I’d send for you and I did
What did you expect?
My hands are sweating
And we haven’t even started yet
I’ll go along with the charade
Until I can think my way out
I know it was all a big joke
Whatever it was about
Someday maybe
I’ll remember to forget
 

I’m gonna get my coat
I feel the breath of a storm
There’s something I’ve got to do tonight
You go inside and stay warm
 

Has anybody seen my love
Has anybody seen my love
Has anybody seen my love
I don’t know
Has anybody seen my love?
    

3.12.2017