Odsherred og Fyn i april

 

11.4.2022
Vi er på påskeudflugt, i dag i Odsherred med borgruin, købstaden Holbæk og ophold på Dragsholm Slot. Vinden har lagt sig, og solen skinner. Opholdet er med mad i bistroen. Om lidt får vi måske en aperitif.

 
Treretters menuen på Dragsholm er fremragende. Der er blandt mange andre gode ingredienser brugt ramsløg fra slotsparken.

 
Vi har ikke vundet opholdet i lotteriet. Solveig fik et gavekort af svenskerne og koldingerne, da hun gik på pension i august sidste år.

 


 
12.4.2022
Vi fortsætter turen og kører over broen til Fyn, hvor vi i dag tirsdag overnatter i den hyggelige gamle købstad Bogense.

 
Undervejs fra Dragsholm gør vi holdt ved vikingeborgen Trelleborg og i centrum af Nyborg.

 

 Middelalderslottet i Nyborg er under restaurering, men der er gået kage i de ambitiøse planer, og en af hovedmæcenerne, Maersk-fonden, har trukket sig. Arealet rundt om slottet er derfor en uskøn byggeplads, hvor arbejdet er gået i stå.

 

  
Nyborgs gamle gader er fine og retvinklede, og vi spiser en sandwich til frokost på cafeen i en hyggelig vinbutik.

 
Bogense er i sig selv en rejse værd. I den centrale del af købstaden er smukke gamle byhuse velbevaret i mange gader. På byens torv ligger to rækker af de fornemme huse over for hinanden i hele pladsens længde. Det er et flot syn.

 
Vi runder også havnen, og sidst på eftermiddagen får vi et glas på Erik Menveds Kro på hjørnet af Adelgade og Østergade. Vi bor på Foldenhus B&B i Østergade over for den smukke gamle bindingsværks-købmandsgård, der stammer fra 1710.

 
Bogense er i sig selv en rejse værd.
   

 

13.4.2022
En af gevinsterne på Fyn er årets første nye danske kartofler. Dem har vi netop spist sammen med hvide asparges og kokkens frikadeller.

 
På billedet fra Bogense ses byens mindste hus. Det er det hvide hus bagest i billedet. Faktisk er det ikke bare Bogenses, men Fyns mindste. 27 kvadratmeter. Bygget i 1827.

 

Kartofler og hvide asparges smagte suverænt.

   

15.4.2022