Krydderurter i skoven

 

Den 1. februar er der ramsløg i skoven. Dagens længde er tiltaget med 2 timer og 23 minutter, og i dag er første gang, jeg kan plukke en lille håndfuld ramsløg.

 


 
Jeg har et sted i Kirkeskoven nær Forstbotanisk Have, hvor løgene altid kommer tidligt. Bladene er endnu kun spæde, men der er spirer overalt, og i løbet af den næste uge vil der være en skov af friske blade.

 

I aften bruger jeg bladene groft hakket som krydderi på stuvet porre og hvidkål.

 

Den 1. april er årets ramsløg i skoven stadig friske og velsmagende.
 
Senest har jeg suppleret med en anden vild urt, skvalderkål, som også findes i skoven i rigelige mængder. De spæde skud er sunde og velsmagende, og i aften skal de bruges i lune pitabrød med lidt forskelligt fyld.
 
Hjemmesiden vildmad.dk skriver, at ’skvalderkål smager af bredbladet persille, gulerod og bladselleri med en aromatisk, nøddeagtig overbygning’. Det kan jeg tilslutte mig.

 


 
Hakket oksekød krydret med chili, løg og salt og peber, broccoli, strimler af rød peber, tynde tomatskiver, skud af skvalderkål og tzatziki af græsk yoghurt med hvidløg og håndpresset revet agurk.


Skvalderkål stammer fra skovbunden i øst- og centraleuropæiske løvskove. Tidligere blev planten anset som et virksomt middel mod gigt. Det er jo ingen skade til, så det tager vi med.

  

11.2. og 1.4.2022