Eriksen er tilbage

 

Christian Eriksen er tilbage – endda stærkere end set længe.

 

Eriksen har i mange år været en spiller af høj klasse, og det er han stadig. Som han spiller i øjeblikket – senest i landskampene mod Holland og Serbien – er han markant bedre end hos Inter 2020/21 og Tottenham 2019/20.
 
Siden sit comeback har Eriksen spillet 2½ kampe for Brentford og 2 landskampe, og i 4 af kampene har han været banens bedste spiller.

 

Han bevæger sig konstant, er over hele banen, vil gerne have bolden, spiller den hele tiden fornuftigt videre, har mange chanceskabende afleveringer og laver selv gode afslutninger. Han spiller med en glød, boldglæde og sikkerhed, som er uforlignelig.

 


 
Jeg har genset de første 20 minutter af 2. halvleg i kampen mod Serbien tirsdag aften. Efter 3 minutter får Eriksen bolden uden for feltet og lidt til højre for målet. Han ser op og lægger en høj aflevering til Kasper Dolberg i det lille felt ved modsatte stolpe.

 

Dolberg får næsten hovedet på, men målmanden fister bolden væk for næsen af den danske angriber. Bolden lander foran Andreas Skov Olsen, som rammer den skidt og sparker over et ellers tomt mål.
 
Det er Eriksens aflevering, der skaber chancen.
 
Kort efter kommer Danmark på 2-0. Wingbacken Rasmus Kristensen stormer fremad i højre side og er tæt på et gennembrud, men det lykkes lige netop den serbiske forsvarer at pille bolden fra ham.

 

Forsvareren trækker sig lidt tilbage mod hjørneflaget med bolden, men så bliver han angrebet af Pierre Emil Højbjerg, som erobrer bolden med en Flemming Povlsen-tackling.
 
Højbjerg trækker ind mod målet, ser op og lægger en aflevering bagud i feltet. Eriksen ser, hvad der er på færde, trækker sig hurtigt fri på kanten af feltet og kalder på bolden med store armbevægelser.

 

Bevægelserne skaber plads til en medspiller, og Højbjergs aflevering rammer Jesper Lindberg i helt fri position foran målet, og Lindstrøm scorer til 2-0.
 
De næste minutter skaber danskerne flere chancer, og der går kun 5 minutter, inden der står 3-0.
 
Eriksen sparker hjørnespark i venstre side, en halvflad bold til forreste stolpe, men serberne afværger. Danskerne erobrer hurtigt bolden, og efter 4 hurtige afleveringer havner bolden hos Skov Olsen i højre side.

 

Han løber mod baglinjen, stopper op og spiller kort bagud til Christian Nørgaard uden for feltet midt for mål. Nørgaard afleverer første gang videre til Eriksen, som efter hjørnesparket befinder sig i et frit område i venstre side, på kanten af feltet.
 
Eriksen tager imod bolden og trækker kort mod højre, mens han orienterer sig om mulighederne. Så tager han et kort træk mere, og mens hele Parken råber SKYYYD, sparker Eriksen hårdt og præcist mod foden af nærmeste stolpe. Målmanden er prisgivet. Der er mål, og Danmark fører 3-0.

 

Eriksen har lavet mange lignende mål i løbet af sin karriere, både for landsholdet og for Tottenham, skarpe og præcise afslutninger fra kanten af feltet, men det her er et af de flotteste.
 
Der er andre af de danske spillere, som gør det godt, men Eriksen er kampafgørende og endnu engang banens bedste spiller.
 
Det bliver spændende at følge fortsættelsen, i første omgang Eriksens næste kampe for Brentford i den engelske Premier League.

 

 

 

30.3.2022