Charlie Watts

 

Et favoritnummer med Rolling Stones er ’Honky Tonk Women’, der udkom i sommeren 1969. Ikke lp-udgaven af nummeret, men single-versionen, der kendes på, at den starter med en rytme spillet på en koklokke.
   

 

Rytmen kører tre-fire sekunder, så sætter trommerne ind. Tung gulvtromme og skarpe smæld på lilletrommen. Igen fortsætter det nogle sekunder, så starter guitaren med karakteristiske riffs. Det her er den bedste start på et rocknummer nogensinde.
 
Det er producer Jimmy Miller, der spiller koklokken. Manden bag trommerne er Charlie Watts, som nu er død, 80 år gammel.
 
Jeg har hørt den nævnte udgave af ’Honky Tonk Women’ et utal af gange, og hver gang skruer jeg uvilkårligt op for lyden.
 
I sommeren 1970 boede jeg nogle dage med en kammerat på et ostello i byen Marina di Massa ved Middelhavskysten nord for Pisa i Italien. Her var direkte adgang til havet, maden var billig og god, og værten solgte også vin til næsten ingen penge.
 
Ostelloet havde en jukebox, der stod på terrassen uden for bygningen, og her var der gang i musikken hver aften. Det kostede en liremønt måske svarende til en 25 øre at høre en sang, og en af favoritterne var netop ’Honky Tonk Women’.
 
Jukeboksen havde en meget stor højttaler, som gjorde, at man fysisk kunne mærke Charlie Watts’ trommer i mellemgulvet. Det var fantastisk, og vi spillede Stones-nummeret om og om igen.
 
Det starter med en rytme spillet på en koklokke.
 
Rytmen kører tre-fire sekunder, så sætter trommerne ind. Tung gulvtromme og skarpe smæld på lilletrommen. Igen kører det nogle sekunder, så sætter guitaren ind med karakteristiske riffs. Det her er den bedste start på et rocknummer nogensinde.
 
Det er Charlie Watts, der spiller trommer.

 

26.8.2021