Godless

 

Skuespilleren Michelle Dockery, som især er kendt fra rollen som datteren på godset i den engelske herregårdsserie ”Downton Abbey”, optræder i den nye Netflix serie ”Godless” i en noget anden rolle som sej ranchejer og alenemor i 1880’ernes vilde vesten. Serien tegner til at være noget af det bedste i western-genren i mange år. Jeg har foreløbig set 4 af seriens 7 afsnit.
 

  

Alice Fletcher hedder kvinden i western-serien. Hun er enke og ejer en gård og en stor flok heste uden for landsbyen La Belle i New Mexico. Her bor hun sammen med sin indianske søn og indianske svigermor. La Belle er befolket næsten udelukkende af kvinder, fordi mændene efter sigende er omkommet i en mineulykke.
 

Der lurer farer overalt i det støvede landskab, og da Alice Fletcher i første afsnit ser en rytter nærme sig ranchen, går hun ud foran huset med skarpladt riffel og råber til manden på hesten, at han skal give sig til kende. Ellers bliver han skudt. Manden siger ikke noget, og så skyder Alice. Manden falder af hesten, og det viser sig nu, at han var hårdt såret, allerede før Alice ramte ham i halsen.
 

Alice og hendes halvvoksne søn og gamle svigermor får bugseret den sårede og bevidstløse mand ind i stalden, og her lykkes det de næste dage med kyndige og drastiske midler – herunder et lag krudt i de åbne sår, antændt med en tændstik – at få manden nogenlunde på højkant.
 

Den sårede viser sig at være en vis Roy Goode, som vi ved er eftersøgt af seriens ærkeskurk Frank Griffin. Goode har stjålet udbyttet fra et togrøveri, begge har deltaget i, og nu er Griffin sammen med 30 hyrede gunslingers på jagt efter Goode. Undervejs slår Griffin og hans bande alt ihjel, som kommer i vejen for dem. De er i den grad livsfarlige at støde ind i.
 

Allerede første afsnit lægger effektfuldt op til et stort drama.
 

Serien er visuelt fantastisk flot, særdeles velspillet i alle roller og ganske enkelt elementært underholdende. Hvert afsnit varer cirka 70 minutter, og alle seriens 7 episoder er tilgængelige på Netflix
    

29.11.2017