Første skoledag 1956

 

I dag den 5. april er det 65 år siden, jeg i året 1956 begyndte at gå i skole. Det var på min fars 40-års fødselsdag, han kunne altså være fyldt 105 år i dag.
  

 

Vi boede i Taulov dengang, en landsby uden for Fredericia. Vores hus lå i byens østlige udkant, tæt ved en jernbaneoverskæring. Min far var trafikassistent på stationen. Kort fra vores hus på den anden side af banen lå byens lilleskole, hvor 1. og 2. klasse blev undervist af myndige Frøken Faurholt.
 
I skolen lærte vi snart både at læse og skrive, og jeg fik også styr på den lille tabel. At skrive var noget af det sværeste. Jeg havde svært ved at styre blyanten og få op- og nedstregerne i et lille i til at blive lige, se illustrationen.

 


 
Min mor har i sin tid gemt memorabilia fra mine første leveår i en fortrykt samlemappe, som jeg stadig har stående på hylden. Her findes både fotos, lister over alt muligt og eksempler på de første skriftlige forsøg.
 
I skrift-eksemplet er det Frøken Faurskov, der har skrevet for med to nydelige i’er i alle tre linjer. Hun har også skrevet de eneste vellykkede i’er i linje to, altså de sidste tegn i den linje.
 
Min fodboldkarriere startede i Taulov Boldklub 1957, året efter jeg var begyndt i skolen. I samlemappen findes en maskinskrevet seddel med boldklubbens stempel, hvor der står, ’Niels Jørgen Dinnesen. Træning til Reservemaalmand. Tirsdag d. 13/8 og hver følgende Tirsdag’.
 
Jeg var vild med fodbold, og i skolegården lærte jeg min bedste ven Jens et trick, hvor man ved et lille vip med bolden kunne komme forbi en modstander i et træk. Jens blev senere superligaspiller (det hed 1. division dengang) i Aarhus.
 
Vanskelighederne med håndskriften tror jeg skyldtes, at jeg blev sat til at skrive med højre hånd, selv om jeg i virkeligheden er venstrehåndet. Det havde man ikke sans for dengang. Senere i fodbold sparkede jeg bedst med venstre ben, og den dag i dag bruger jeg venstre arm, når jeg fejer med en kost eller griber fat i en skovl.

 

 

5.4.2021