Tommy Troelsen er død

 

Tommy Troelsen var en af min barndoms og tidlige ungdoms helt store helte. Nu er han død.
 
I 1960’erne havde Vejle Boldklub altid et af landets bedste fodboldhold, og Tommy Troelsen var fra 1958 og ti år frem kongen af Vejle Stadion.
  

 

Troelsen var, hvad man kaldte en gudbenådet fodboldspiller, som kunne alt med en bold på de mest overraskende, elegante og udsøgte måder, herunder drible sublimt, aflevere suverænt og score spektakulært.
 
Troelsens eneste problem var, at han var en svækling rent fysisk. Hans ene knæ hang kun sammen i en tynd tråd, og han var absolut ikke hurtig og deltog aldrig i det defensive. Men på sine store dage var Troelsen en oplevelse i verdensklasse.
 
Mens jeg gik i realskolen i Jelling, var Troelsen elev på lærerseminariet, og engang i 1965 – hvor et hold fra skolen spillede mod VB-stjernens seminarieklasse – reddede jeg som målmand et straffe, der blev sparket af Troelsen. Eller rettere: Troelsen ramte stolpen og fik ikke scoret.
 
Samme år scorede Tommy Troelsen i Idrætsparken til 1-3 i en landskamp mod Sovjetunionen. Danmark tabte kampen, men Troelsen var meget glad for målet.

 

Sovjets målmand var legendariske Lev Yashin, og fordi Tommy nu havde scoret mod Yashin, tog han bolden med hjem som trofæ efter kampen.


Tommy Troelsen var en fantastisk fodboldspiller.

 

 

10.3.2021