Menu:

Info:

Billedet øverst på siden er mit eget fotografi af fuldmånen over Jelshøj, 1990.

Sidste nyt:

22. oktober 2017:
Om Bob Dylan & Band anno 2017 og om bandets udgave den 21. oktober af Tom Pettys fængende glansnummer 'Learning To Fly'.

Learning To Fly

17. oktober 2017:
Om en slægtsekskursion til egnen omkring Engesvang og Ikast og lokaliteterne Kragelund, Klode mølle og Højris, hvor 6xtip oldefar Niels Jespersen var møller og herremand omkring år 1700.

Kragelund, Klode mølle og Højris

 

  

Facebook tekster

 

Da jeg i efteråret 2017 overgiver mig til Facebook og opretter en profil, begynder jeg at udsende små tekster som opslag på siden. På Facebook går ting hurtigt i glemmebogen eller forsvinder i mængden af øvrigt materiale, og jeg samler derfor mine opslag her på hjemmesiden.

23. oktober 2017

Alle tekster på dinnesen.com er © Niels Jørgen Dinnesen 2004-2017.

 

Byvandringer i Aarhus. Skrevet oktober 2017. Om deltagelse i byvandringer arrangeret af Folkeuniversitetet.

Her regerer Puskas. Skrevet oktober 2017. Om et besøg i Budapest og mødet med Sankt Stefans hellige højre hånd og Ferenc Puskas' berømte venstre ben.

Bertelsen på Shikoku 88. Skrevet oktober 2017. Om tv-føljetonen Bertelsen på Shikoku 88, der sendes i 10 afsnit på DR2. Hovedpersonen er tv- og radioværten Mikael Bertelsen.

Kragelund, Klode mølle og Højris. Skrevet oktober 2017. Om en slægtsekskursion til egnen omkring Engesvang og Ikast og lokaliteterne Kragelund, Klode mølle og Højris, hvor 6xtip oldefar Niels Jespersen var møller og herremand omkring år 1700.

Learning To Fly. Skrevet oktober 2017. Om Bob Dylan & Band anno 2017 og om bandets udgave den 21. oktober af Tom Pettys fængende glansnummer 'Learning To Fly'.

Landskamp i København. Skrevet oktober 2017. Jeg skal til landskamp i Parken den 11. november. Min søn, som bor i København i nærheden af Parken, har købt billetter til sig selv, sin storebror og til mig.

Korporal Peter Westerberg af Fredericia. Skrevet november 2017. Om et besøg på Rigsarkivet i København for at finde oplysninger om mormor Dortheas tipoldefar Peter Westerbergs herkomst.

Optisk bedrag. Skrevet november 2017. Om optisk bedrag, når foto af stenrelieffer roteres 180 grader.

Bertelsen og Keaton. Skrevet november 2017. Mikael Bertelsen afslører, at hans idol er stumfilmstjernen Buster Keaton.

Godless. Skrevet november 2017. Om en ny og fremragende western-serie på Netflix med titlen 'Godless'.

Has Anybody Seen My Love. Skrevet december 2017. Om musicalen 'Girl From The North Country' baseret på sange af Bob Dylan - som nu holder flyttedag fra Old Vic til Noël Coward teatret i London.

Filmen i Danmark. Skrevet december 2017. Det er 34 år siden, min og Edvin Kaus bog 'Filmen i Danmark' udkom, men den bliver stadig nævnt i litteraturlisterne, når der kommer nye bøger om dansk filmhistorie.

Julen står for døren. Skrevet december 2017. Hvert år køber jeg en skrabe-julekalender af Danske Spil for 50 kroner. Jeg har fået gevinst cirka hvert andet år, men aldrig mere end en halvtredser.

Tottenham på toppen. Skrevet januar 2018. Jeg har haft et godt øje til Tottenham Hotspurs, siden de vandt europacuppen for pokalvindere i 1963.

Trump kan knap læse. Skrevet januar 2018. Hvis bare halvdelen af det, der er citeret fra bogen 'Fire and Fury', er i nærheden af sandheden, så ser det problematisk ud for USA og Verden med Trump i præsidentembedet.

Forstbotanisk Have i bedring. Skrevet januar 2018. Om en kritisk henvendelse til kommunen, som bliver godt modtaget og er med til at skabe en positiv forandring.